Компанія «СП Укрпромпоставка» розробила та впровадила рішення по віддаленому моніторингу технологічних параметрів на свердловинах нафтогазових родовищ для СП «Полтавська газонафтова компанія»

У 2019 році ТОВ «СП Укрпромпоставка» реалізувало систему віддаленого контролю технологічних параметрів на свердловинах нафтогазових родовищ для СП «Полтавська газонафтова компанія», попередньо вивчивши потребу та проблематику замовника.

Для впровадження бездротової системи передачі даних спеціалісти СП УКРПРОМПОСТАВКА використовували комплект обладнання Honeywell OneWireless™ під час використання мережі ISA100.11a. Ця багатофункціональна мережа дозволяє формувати зони бездротового зв'язку для вирішення найрізноманітніших виробничих завдань, у тому числі й задачі віддаленого моніторингу свердловин. Крім того, що дана система дозволить заощадити на проектуванні та будівництві кабельних трас, вона ще має низку переваг:

оптимізація контрольно-вимірювальних приладів;
забезпечення безпеки;
дотримання нормативних вимог;
підвищення надійності засобів вимірів.
тривалий термін служби та низька вартість елементів живлення бездротових датчиків у порівнянні з іншими виробниками
Відкрита мережа для сумісних пристроїв ISA


Для забезпечення цього рішення використовувалося обладнання Honeywell OneWireless™:

Для вимірювання технологічних параметрів на гирлі свердловини встановлено наступне обладнання: бездротовий перетворювач надлишкового тиску STGW78L, бездротовий перетворювач температури STTW830.

Збір та передача даних на верхній рівень (SCADA в операторній) здійснюється за допомогою наступного обладнання: промислова точка доступу FDAP2, контролер RTU2020, а також GSM-Модем.

Забезпечення автономної системи електроживлення здійснюється за допомогою комплекту сонячних батарей.

Таким чином, впроваджена нами система вирішила проблематику замовника і дала можливість знизити витрати пов'язані з обслуговуванням свердловин і підвищити ефективність збору інформації.